VRIJSTAANDE WONING IN TWELLO

In een kleinschalige nieuwbouwwijk in Twello heeft Hans Haverkamp in nauw overleg met de

opdrachtgever een bijzonder vormgegeven vrijstaande woning ontworpen. De kavel is gelegen aan

brede groenstroken en heeft een schuine achter-erfgrens. De plattegrond volgt op de begane grond de

hoeken van de erfgrens waardoor een bijzondere vorm ontstaat. Je ervaart de woning hierdoor veel

ruimtelijker. In het oog springt de hoge entree met trappenhuis en de woonkamer die zich als het ware

opent naar de tuin. Het dak met grote slank gedetailleerde overstekken “zweeft” op de zijgevel door de

onderliggende glasstrook. Het donkere metselwerk gecombineerd met het witte schilderwerk en

blankhouten elementen geeft een frisse uitstraling.

Een bijzonder detail is het ruimtelijk effect wat

binnen en buiten bereikt is met het ‘zwevende’

dak door de onderliggende glasstrook.